Алкохолът ме кара да се чувствам нищожество

Алкохолът ме кара да се чувствам нищожество

Мнениеот nona » 04 Мар 2009 18:05

Тази сутрин се сринах напълно.Имам проблем с алкохола. Пия редовно, всеки ден, така се чувствам по-сигурна и мога да работя по-добре. Всяка сутрин си купувам по 2 уискита от двеста грама и с тях се поддържам през деня. На обяд пия и бира с колегите, но ускито си го крия, защото ме е срам от мен си , а и от хората. Та за тоя срам става дума. Тая сутрин влизам в гастронома в квартала където работя /гледам да са различни гастрономите, та да не ме свързват с алкохола/ и си иси купувам блек рам, и пордавачката с усмивка на лице ми вика "Ама вие много рано почвате", е това ме съсипа, жената може би го каза на шега, ама аз си го пиремам както си е, де, наистина си почвам доста рано.Чувствам се отрепка, с какво ли не се оправдава напрежение, стрес , слабост - ама аз съм си зависима. Ако не пия се разтрепервам от несигурност, струва ми се ,че срещу мен хората знаят колко стурвам и ми се присмиват. Когато пия нямам това усещане, но ме е страх, че ще си разбия организма. Не знам откъде да започна, за да спра с това наливане. Който може да помага.Питам се дали съм станала зависима завинаги?
nona

Re: Алкохолът ме кара да се чувствам нищожество

Мнениеот велтман » 28 Апр 2010 12:29

Здравей, случайно попаднах на този форум,реших да ти отговоря,вероятно имаш проблем с присрастяването към алкохол,аз имам близък с такъв проблем,много повеча инфо можеш да получиш на сайта на анонимните алкохолици в дир бг и в arkalulboard.com опитай на много хора са помогнали, ако вече не си успяла да се свържеш с тези форуми ,тъй като поста ти е доста отдавна.
велтман

Re: Алкохолът ме кара да се чувствам нищожество

Мнениеот july » 05 Май 2010 11:49

Здравей nona,аз съм алкохолно зависима.Не пия от две години.Попаднох сега случайно в този форум. Това което си написала ми е много познато.Значително ми олекна от факта,когато разбрах,че това е болест,а не няккакъв гевезалък и когато открих хора като мен,които ми помогнаха да спра и да оставам трезвена.Хубаво е че,виждаш проблема.Нито един проблем не може да бъде започнат да се разрешава,ако не бъде признат.Така е с всичко в живота и с алкохола също.Аз дълго отричах.Днес го казвам просто:алкохолно зависима съм.Не ми пречи обаче и да кажа за себе си и това да е самата истина че, аз съм щастлива въздържателка.Трезва алкохолно зависима.Хубаво е и стават нещата.Щом аз съм могла,защо да не можеш и ти.Не мисли за винаги.Опитай да мислиш,че само днес можеш да не пиеш.Послушай и велтман .Във форума,който ти е посочила пишат доста хора,аз също.Почети и пиши ако искаш:
http://www.arka.bulboard.com/
july

Назад към Пристрастеност към алкохол